Grotere ISDE subsidiepot voor duurzame installatietechniek

14-01-2021
In 2021 is de ISDE subsidiepot vergroot. Er is dit jaar € 164 miljoen gebudgetteerd voor hernieuwbare energie en energiebesparende maatregelen in bestaande bouw.

In 2021 is de ISDE subsidiepot vergroot. Er is dit jaar € 164 miljoen gebudgetteerd voor hernieuwbare energie en energiebesparende maatregelen in bestaande bouw. Afhankelijk van de investering en het rendement van de duurzame installatie, zoals bijvoorbeeld warmtepompen, kan er duizenden euro’s aan subsidie worden verkregen. Daarnaast vallen isolatiemaatregelen nu ook onder de ISDE. Voor nieuwbouw is de ISDE niet meer van toepassing, omdat bij nieuwbouw duurzame installaties inmiddels standaard zijn.
 
De belangrijkste wijzigingen voor 2021 zijn:

  • Voor pelletkachels en biomassa ketels is de subsidie komen te vervallen.
  • Isolatiemaatregelen zijn dit jaar toegevoegd. Een isolatiemaatregel moet gepaard gaan met een tweede isolatiemaatregel of met een duurzame opwekfunctie, zoals een warmtepomp of een zonneboiler. Om aanspraak te maken op de subsidie, moeten de maatregelen worden uitgevoerd door een bouw- en/of installatiebedrijf.
  • Voor de aanschaf van een duurzame installatie is de subsidie in 2021 ongewijzigd. Deze dienen te worden geplaatst door een installatiebedrijf om aanspraak te maken op de subsidie.


Voor meer informatie over deze subsidie van de overheid.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden omtrent subsidies en duurzame installaties, neem dan contact met ons op.